Donderdag was de grote dag! De zon scheen, de geïnterviewden waren allen aanwezig en er klonk livemuziek uit de boxen. Het eerste exemplaar van “Ons Eritrea – Nieuwe Arnhemmers aan het woord” werd aangeboden aan Chantal Egbring van de gemeente Arnhem. Het was een feestlijk moment!

We zijn dankbaar dat we de mooie cultuur en tradities van Eritrea hebben mogen opschrijven. Wij denken namelijk dat voor goede integratie het belangrijk is dat je van beide kanten elkaar gaat begrijpen. Met dit boek wil het Integratiehuis daar een bijdrage aan leveren. Elf van onze cursisten vertellen in dit boek openhartig over hun dagelijkse leven in Eritrea. Indrukwekkend, ontroerend en beeldend. Samen met de mooie foto’s en achtergronden is dit een boek geworden om te koesteren.

Bestel het boek nu via de webwinkel


2 reacties

Channa woudenberg · december 21, 2021 op 7:19 pm

Het is mij opgevallen dat er in het boek een eenzijdig beeld van de Eritreers wordt gegeven, namelijk:
– geen moslims
– veelal Eritreers uit het binnenland
Dit is wel jammer. Waarom hebben jullie hiervoor gekozen?

MVG Channa Woudenberg

    Ingeborg Bos · december 22, 2021 op 1:43 pm

    hoi Channa, dat klopt! In dit boek is er voor gekozen om de cultuur van de Tigrinya bevolking (één van de 9 bevolkingsgroepen) te beschrijven. We hebben hiervoor gekozen omdat verreweg de meeste vluchtelingen uit Eritrea in Nederland tot die bevolkingsgroep behoren. In Arnhem wonen ook Eritreeërs die tot de Tigre bevolking horen. Vaak moslim en handelaren die met hun kamelen door Eritrea reisden. Hopelijk kunnen we in de toekomst ook een boek over deze Eritrese cultuur schrijven wand die is idd heel anders dan de cultuur van de Tigrinya bevolking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *