Voorlezen is leuk! Veel kinderboeken hebben een magische uitwerking op kinderen. Als kinderen al vroeg van boeken gaan houden, helpt hen dat later om plezier in lezen te hebben.

Omdat lezen in Nederland zo belangrijk is willen we onze kinderen laten genieten van de beste kinderboeken die we hebben. Daarom lezen we graag voor in Eritrese gezinnen. Je kunt een baby van een halfjaar al voorlezen. Het ritme, de klanken en aandacht helpen de baby om een taal in zich op te nemen. Vanaf een jaar of twee gaan de kinderen de verhaaltjes begrijpen. 

Kinderen die al van jongs af aan zijn voorgelezen, blijken later gemotiveerd om te leren lezen. Ze zijn taalvaardiger, begrijpen teksten beter en hebben een grotere woordenschat dan kinderen die niet zijn voorgelezen. Redenen genoeg dus om hiermee aan de slag te gaan.

Samen met de VoorleesExpress van Rozet zetten we ons in om zo veel mogelijk Arnhemse kinderen uit Eritrese gezinnen voor te lezen. Het is een leuke manier om de taalontwikkeling bij kinderen te bevorderen. Twintig weken lang komt een vrijwilliger bij het gezin thuis. De vrijwilliger neemt mooie boeken mee maar kan ook knutselspulletjes of spelletjes mee nemen. 

Lijkt het je leuk als we bij jou thuiskomen om jouw kinderen voor te lezen? Ben je Eritrees en woon je in Arnhem? Stuur ons dan een berichtje op: 06-29195202 dan nemen we contact met je op.

Deze Arnhemse meiden zijn dol op avontuurlijke boeken!
Onze naaidocent Nadia heeft Nina en Nijntje gehaakt zodat de kinderen de verhaaltjes kunnen naspelen!

Voorlezen uit de NEEhoorn een geweldig grappig prentenboek!