Oefenschool op maandag

In Malburgen van 10:00 tot 12:00 uur

In de Burgemeesterswijk van 13:00 tot 15:00 uur

Over de Oefenschool

Praktijkgerichte lessen – spreken – stimuleren van zelfvertrouwen – leren in een vertrouwde, veilige omgeving

Twee betrokken Arnhemse docenten Nederlands hebben de koppen bij elkaar gestoken en zijn tot de conclusie gekomen dat drie jaar inburgering voor veel Eritrese statushouders niet genoeg is om zelfredzaam te zijn. Onze taal is zo totaal anders dan het Tigrinya dat veel Eritreeërs het Nederlands niet durven spreken. Meer lessen zijn nodig maar vooral meer oefenen met de taal. Daarom hebben deze twee docenten het initiatief genomen voor de ‘Oefenschool’.

Marike en Latife 

Een praktische insteek

Er zal in de Oefenschool vooral praktijkgericht les worden gegeven: handige woorden en zinnetjes aanleren en blijven oefenen, gesprekjes trainen door middel van rollenspelen en werken aan het zelfvertrouwen. Daarnaast hulp bieden bij situaties die zich voordoen in het dagelijks leven, zoals: hoe maak ik een afspraak met de verwarmingsmonteur of de tandarts, hoe vertel ik de huisarts wat ik mankeer, hoe overleg ik met de leerkracht van mijn kind, hoe maak ik een praatje met de buren, etc.

Voor wie is de Oefenschool

De Oefenschool is bedoeld voor statushouders die na hun inburgering willen blijven oefenen met de taal en meer Nederlands willen leren. De gecertificeerde docenten Marike Spee en Latife Akan geven elke maandag les. 

Welkom aan de Akkerwindestraat 1 in Arnhem Zuid

of

Welkom aan de Van Eckstraat 1 in Arnhem Noord

En, het is gratis!