We zijn met een super leuk project gestart! Dit najaar zijn we begonnen met het maken van mooie vierkante doeken die je, volgens een oud Japans gebruik, kunt knopen tot cadeauverpakking. Deze traditie van cadeaus verpakken in stof zie je in veel culturen terug. Onze Afghaanse naaisters vertelden dat ze dit in Afghanistan al heel lang doen. Het is duurzaam, goedkoop en heel feestelijk. De doeken kunnen steeds opnieuw en voor heel veel verschillende activiteiten gebruikt worden. In Japan is de naam voor deze cadeaustof Furoshiki. Op internet zijn veel tutorials te vinden over het knopen van deze doeken. Gebruik als zoekterm Furoshiki en er gaat een wereld voor je open!

Speciaal voor het Integratiehuis en City at home heeft Anne Luchies een prachtige handleiding getekend die heel mooi weergeeft hoe je jouw cadeau met stof kunt inpakken.

Elke dinsdagmiddag naaien wij van reststoffen mooie Furoshiki doeken met aan de binnenkant de handleiding van Anne. Binnenkort zullen we de doeken presenteren en mag je ze kopen als je ons wilt steunen!

Ons moto is “door samen mooie dingen te maken leren we elkaar kennen en elkaars cultuur begrijpen. Daar wordt ons leven een stukje mooier van”.

Deze prachtige handleiding is speciaal voor ons getekend door Anne Luchies, een Arnhemse illustrator.

We krijgen veel mooie tweede hands stoffen van buurtgenoten, familie en vrienden en kleermakers uit Arnhem. Maar we gebruiken ook stoffen uit kleding waar iets mee is maar waarvan het printje nog heel leuk is. Zo proberen we zo duurzaam mogelijk aan onze stoffen te komen.

Categorieën: Cadeaustof

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *